Saturday April 27, 2024

Harkitsetko pikalainaa? 5 faktaa pikavipin kilpailuttamisesta

Published : 21 Jan 2024, 20:45

  By EMTIR MARKETING OÜ
Photo: Pexels.

Pikalainaa haetaan silloin, kun vastaan tulee yllättäviä kulueriä. Jos tilanteeseen ei ole osannut varautua etukäteen säästämällä, voi pikalaina olla ratkaisu tilanteen selvittämiseen. Näin tilanteen saa ratkaistua heti, ja kulut voi maksaa myöhemmin pienemmissä erissä takaisin.

Lainojen kilpailuttaminen saatetaan kokea hitaaksi ja vaivalloiseksi. Näin ei kuitenkaan ole enää nykyään ja pikalainan saa kilpailutettua hetkessä. Vain vertailun kautta voi löytää edullisimman tarjouksen hyödynnettäväksi.

Tutustu alla tarkemmin viiteen pikalainan kilpailuttamista koskevaan faktaan ja niihin liittyviin väärinkäsityksiin.

1. Yksi hakemus riittää

Monille tulee kilpailuttamisesta mieleen pitkä ja vaivalloinen projekti, jossa täytetään iso pino hakemuksia ja jäädään odottamaan tarjouksia. Tällainen ei tietenkään tule kyseeseen, jos laina pitää saada käyttöön heti.

Tämä mielikuva ei kuitenkaan pidä enää paikkansa, ja pikalainat pystyy kilpailuttamaan helposti netistä. Netissä on pikavippien kilpailuttamiseen erikoistuneita sivustoja, jotka etsivät lainan hakijan puolesta edullisimman tarjouksen.

Kilpailutuspalvelua hyödyntämällä voi saada useita lainatarjouksia vain yhden hakemuksen välityksellä. Kilpailuttaminen ei ole siten sen vaivalloisempaa kuin lainan hakeminen ilman kilpailutusta.

2. Kilpailuttamalla löytyy paras hinta

Lainaa hakiessa saatetaan luulla, että hinta on suunnilleen sama lainan myöntäneestä tahosta riippumatta. Tosiasiassa lainatarjousten hintojen välillä saattaa kuitenkin olla isoja eroja, ja ilman lainavertailua voi päätyä hyväksymään tarpeettoman kalliin tarjouksen.

Lainatarjoukset ovat aina hakijakohtaisia, ja lopullinen hinta riippuu sekä rahoituslaitoksesta että hakijan antamista tiedoista. Lainavertailua voi tehdä myös ilman oman tarjouksen pyytämistä, mutta lopullinen hinta näkyy vasta tehdyssä tarjouksessa.

Pienemmissä pikalainoissa hintaero voi olla kymmeniä tai lainasummasta riippuen jopa satoja euroja. Isompia lainoja kilpailuttaessa voidaan saavuttaa jopa tuhansien eurojen säästön koko laina-aikana. Kilpailuttaminen on ainoa tie parhaan hinnan löytämiseen, joten se ehdottomasti kannattaa tehdä, vaikka tarvitsisit lainan heti tilille akuuttiin tarpeeseen.

3. Pikalainan kilpailuttaminen on nopeaa

Vakuudetonta pikalainaa hakiessa aikaa ei tuhlaannut monimutkaiseen tai raskaaseen lainaprosessiin. Enää ei tarvitse varata aikaa konttoriin tai lähteä neuvottelemaan lainan hinnasta tai ehdoista. Sen sijaan koko prosessi hoidetaan aina hakemuksen täyttämisestä rahojen maksamiseen asti netissä.

Rahoituslaitokset ovat panostaneet prosessin nopeuteen, mikä mahdollistaa lainan tarjoamisen ja maksamisen pikana. Hakemus käsitellään automaattisen päätöksenteon avulla ja lainatarjous tehdään jopa minuuteissa.

Näin tarjouksia pääsee vertailemaan hetkessä lainan hakemisen jälkeen, ja edullisin lainatarjous löytyy nopeasti.

4. Todellinen vuosikorko kertoo edullisimman tarjouksen

Lainatarjouksia vertaillessa huomio saattaa kiinnittyä ainoastaan lainan korkoprosenttiin eikä muihin seikkoihin. Jos luoton valitsee kuitenkin vain korkoprosentin perusteella, ei kyseessä ole välttämättä kaikkein edullisin tarjous.

Sen sijaan vertailussa kannattaa käyttää todellista vuosikorkoa, joka sisältää myös muut lainakulut koron lisäksi. Pikalainasta maksetaan yleensä ainakin kuukausittainen tilinhoitokulu, mutta päälle voi tulla vielä laskutuslisä tai muita kuluja. Nämä kaikki nostavat lainan kokonaiskustannuksia ja vaikuttavat siihen, mikä on lainan lopullinen hinta.

Todellinen vuosikorko löytyy jokaisesta lainatarjouksesta ja helpottaa eri tarjousten vertailua keskenään. Vaikka vertailussa on hyvä huomioida myös lainan ehdot, kannattaa yleensä valita todellisen vuosikoron osalta edullisin tarjous.

5. Lainasumman voi saada tilille nopeasti

Pikalainaa hakiessa yksi tärkeimmistä tekijöistä on se, että lainasumman saa käyttöön heti. Koska lainan hakuprosessi on nykyään sähköinen, on mahdollista päästä allekirjoittamaan lopullinen lainasopimus nopeasti hakemuksen tekemisen jälkeen.

Ennen allekirjoittamista on hyvä varmistua siitä, että laina on todella mahdollista saada omalle tilille ja käyttöön itselleen sopivassa aikataulussa. Lainasumman siirtymisen nopeuteen vaikuttaa lainaprosessin lisäksi myös moni muu asia.

Rahojen siirtyminen on nopeinta arkipäivänä pankkien aukioloaikaan, mutta pikalainan tarve ei katso kelloa. Nykyään uusia pikalainoja ei voida maksaa lakisäätelystä johtuen hakijan tilille yöllä, ja yöllä haetun lainan voi saada käyttöön nopeimmillaan seuraavana aamuna.

Jos lainanmyöntäjän palvelu on auki myös illalla, voidaan laina maksaa hakijalle nopeasti myös muina aikoina. Nopea siirtyminen on varminta silloin, kun lainanmyöntäjällä ja -hakijalla on sama pankki.

Lainan ottamisen jälkeen on tärkeä maksaa jokainen erä sovitusti takaisin. Jos rahatilanne sallii, on laina usein mahdollista maksaa pois myös etuajassa ilman lisäkuluja.