Wednesday May 15, 2024

Mistä rahaa heti? Näin saat lainaa mahdollisimman nopeasti

Published : 05 Jan 2024, 21:16

Updated : 05 Jan 2024, 21:29

  By EMTIR MARKETING OÜ
Photo: Pexels by Andrea Piacquadio.

Joskus vastaan tulee täysin yllättäviä tilanteita, ja lainaa tarvitaan heti. Jääkaapin rikkoutuessa kesähelteillä tai auton renkaan puhjetessa kesken työmatkan on tärkeää päästä hoitamaan asia heti. Vastaan voi tulla myös loistava äkkilähtötarjous tai muu hankinta edulliseen hintaan, jolloin tarjouksen nappaaminen edellyttää nopeaa toimintaa.

Vakuudeton laina on mahdollista saada käyttöön erittäin nopeasti, kunhan huomioi hakuprosessin aikana muutaman asian.

Hae lainaa netissä

Kun lainan saamisen nopeus on tärkeää, ei vakuudellinen laina ole vaihtoehto. Vakuudellisen lainan hakeminen on aina hitaampaa, koska vakuuksien arvioiminen ja käsittely vie useamman päivän. Vakuudetonta lainaa hakiessa samaa ongelmaa ei ole, ja lainan voi saada parhaimmillaan käyttöön heti.

Vakuudetonta lainaa voi hakea nykyään suoraan netistä, mikä tekee hakuprossista erittäin nopean. Enää ei tarvitse lähteä vierailulle konttoriin tai odottaa pitkiä aikoja paperisen hakemuksen käsittelyä.

Sen sijaan hakemus täytetään netissä joko tietokoneella tai mobiililaitteen välityksellä. Lainantarjoajat käsittelevät hakemukset automaattisesti, joten päätös lainan myöntämisestä voidaan tehdä heti hakemuksen vastaanottamisen jälkeen.

Jos päätös on myöntävä, tehdään hakijalle samalla lainatarjous. Näin henkilökohtaisen tarjouksen saa vain muutamassa minuutissa hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Täytä hakemus huolellisesti

Lainaprosessia voi nopeuttaa täyttämällä hakulomakkeen huolellisesti ja varmistumalla siitä, että siinä annetut tiedot ovat oikein. Näin on mahdollista saada lainaa netistä heti, eikä lainaprosessi hidastu myöhemmin tietoja tarkistaessa.

Hakemusta täyttäessä on hyvä tarkistaa tulotiedot suoraan mahdollisimman tuoreesta palkkakuitista. Näin hakemukseen täytetyt tiedot palkan suhteen ovat varmasti oikein, ja päätös lainan myöntämisestä ja lainakorosta on tehty oikein perustein.

Hakemuksessa kysytään yleensä myös muiden mahdollisten velkojen jäljellä olevaa pääomaa ja kuukausittaisia lyhennyseriä. Nämä voi tarkistaa lainanmyöntäjän verkkopalvelusta tai viimeisimmästä laskusta, jolloin hakemukseen saa ajantasaiset tiedot.

Varaa liitteet käsille valmiiksi

Lainaa hakiessa tarkistetaan luottotietojen lisäksi se, että hakemuksessa annetut tulotiedot pitävät paikkansa.

Osa lainantarjoajista tekee yhteistyötä tilitietoja tarkistavien palveluiden kanssa. Nämä katsovat tulo- ja menotiedot suoraan hakijan tililtä, jolloin lainahakemus ei vaadi tietoja erillisillä liitteillä. Tämä mahdollistaa erityisen nopean ja automaattisen prosessin, kun liitteiden lähettäminen ja tarkistaminen jää kokonaan pois.

Toiset tarkistavat tiedot edelleen erillisistä liitteistä, mutta hoitavat sen erityisen nopeasti. Lainaprosessin nopeuttamiseksi liitteet kannattaa varata käsille sähköisessä muodossa jo lainaa hakiessa. Näin ne voi toimittaa heti pyynnön jälkeen lainantarjoajalle, ja lainaprosessi etenee nopeasti.

Kiinnitä huomiota myös kellonaikaan

Kun laina tarvitaan tilille heti, kannattaa varmistaa lainantarjoajan aukioloajat jo ennen lainan hakemista. Osa rahoituslaitoksista käsittelee hakemuksia jopa ympäri vuorokauden, jolloin lopullisen lainatarjouksen voi saada viikonpäivästä ja vuorokaudenajasta riippumatta heti.

On kuitenkin hyvä huomioida, että uusia kulutusluottoja ei voida maksaa tillille yöllä 23–07 välisenä aikana lakisäätelyn takia. Yöllä voi toki täyttää lainahakemuksen, mutta tällöin laina voidaan maksaa hakijalle aikaisintaan aamulla.

Myös lainasumman siirtyminen voi olla hitaampaa toimistoaikojen ulkopuolella. Yleensä rahat siirtyvät välittömästi silloin, kun lainanmyöntäjällä on sama pankki kuin hakijalla. Myös isoimpien pankkien välillä rahansiirrot voivat tapahtua heti, vaikka pankki ei olisi sama.

Lainaa hakiessa kannattaa siten kiinnittää huomiota myös kellonaikaan, jotta lainasumman saa käyttöön nopeasti. Jos lainahakemus täytetään illalla, on hyvä varmistua siitä, että lainantarjoaja on auki kyseiseen kellonaikaan. Tällöin on tärkeä kiinnittää huomiota myös pankkiin ja varmistaa, että rahojen siirtyminen ei vie useampaa päivää.

Pikalainan voi saada tilille jopa minuuteissa

Pikalaina on kohtuullisen pieni laina, joka luvataan maksaa hakijalle erityisen nopeasti. Parhaimmillaan lainasumman voi saada käyttöön jo alle viidessä minuutissa, jolloin äkillisen rahantarpeen pääsee paikkaamaan heti.

Myös pikalainoja koskee sama säätely korkojen ja sivukulujen suhteen kuin muita kulutusluottoja. Siten niiden korot eivät nouse yhtä korkealle tasolle kuin entisten pikavippien.

Vaikka pikalainaa tarvitaan kiireellisellä aikataululla, kannattaa niiden hintoja vertailla ennen lainan ottamista. Vertailussa voi hyödyntää netistä löytyviä vertailupalveluita, jotka auttavat etsimään nopeasti edullisimman tarjouksen.

Voit klikata tänne, jos haluat verrata pikalainat nopeasti.

Yhteenveto

Joskus lainasumma tarvitaan käyttöön heti, jolloin sujuva lainaprosessi ilman viivytyksiä nousee tärkeään asemaan. Nopeuteen voi vaikuttaa myös itse täyttämällä hakemuksen tiedot huolellisesti ja valitsemalla pikalainoja tarjoavan rahoituslaitoksen.

Pikalainoja kannattaa vertailla, jotta lainan saa mahdollisimman edullisesti. Sopivan lainatarjouksen löytymisen jälkeen kannattaa vielä varmistua siitä, että lainasumma siirtyy tilille heti.