Saturday June 10, 2023

Miten lainojen yhdistäminen voi auttaa säästämään rahaa?

Published : 17 Mar 2023, 11:21

Updated : 17 Mar 2023, 11:29

  By Bazoom Group
Photo: Pexels.com.

Onko sinulle kertynyt useita vakuudettomia lainoja, joita lyhennät kuukausittain? Tuntuuko siltä, että lainojen maksamisen jälkeen kuluttamiseen ei jää riittävästi rahaa? Lainojen yhdistämisestä saattaa silloin olla apua. Yhdistelylainan tarkoituksena on maksaa kaikki jo olemassa olevat lainat ja osamaksut pois yhdellä isommalla lainalla. Tällöin maksettavaksi jää vain yhden lainan kustannukset, jolloin lainan hallinta helpottuu ja kuukaudessa lainoihin liittyvien kustannusten määrä pienenee. Myös yhdistelylaina kannattaa kilpailuttaa, mikä onnistuu helposti lainanvälittäjän kautta.

Yhdistämällä lainat eroon useista pienistä lainoista

Lainojen yhdistäminen on prosessi, jossa useat erilliset lainat yhdistetään yhdeksi isommaksi lainaksi. Yhdistämisen tarkoituksena on helpottaa lainaajan taloudellista tilannetta ja vähentää kuukausittaisia maksuja. Lainoja yhdistäessä ei myönnetä lisää lainaa, vaan uusi laina käytetään vanhojen maksuun. Yhdistelylainan hakeminen kannattaa aloittaa laskemalla kaikki nykyiset velat ja niihin liittyvät kuukausittaiset kustannukset yhteen. Tässä tulee huomioida myös osamaksut, jotta saat mahdollisimman kattavan kuvan veloistasi. Kun tarvittava lainasumma on selvillä, kannattaa lähteä kilpailuttamaan tarjoukset lainanvälittäjän kautta. Lainanvälittäjät kuten Axolaina auttavat etsimään edullisimman tarjouksen. Hakemus lähetetään jopa 18 pankille ja lainatarjoukset saa lähes välittömästi.

Milloin yhdistelylaina kannattaa?

Yhdistelylaina on hyvä vaihtoehto, jos sinulla on useita eri lainoja ja haluat yhdistää ne yhdeksi kokonaisuudeksi. Yhdistelylainan avulla voit pienentää lainoista aiheutuvia kustannuksia, kun maksat enää yhden lainan kulut usean lainan sijaan. Se auttaa myös hallitsemaan lainojen maksamista, sillä se tarjoaa helpon tavan seurata velan maksua.

Yhdistelylaina ei ole aina paras ratkaisu kaikille. Jos sinulla on vain muutama pieni laina, joissa on alhaiset korot ja lyhyet maksuajat, niin yhdistelylainaan liittyvien kulujen vuoksi ei ehkä ole järkevää lähteä vaihtamaan. Yhdistelylaina ei myöskään kannata silloin, jos tarjottujen yhdistelylainojen korot ovat suurempia kuin nykyisten lainojen. Tavoitteena on saavuttaa säästöä, joten kalliimpaan ei kannata vaihtaa.

Usein yhdistelylainalla saavutetaan kuitenkin säästöä, erityisesti jos pieniä vakuudettomia lainoja on kertynyt runsaasti.

Yhdistelylainan kilpailutus kannattaa

Yhdistelylainan kilpailuttaminen kannattaa, jotta on mahdollista saavuttaa suurin mahdollinen säästö. Kilpailuttamisen avulla voit vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia lainoja ja valita itsellesi edullisimman vaihtoehdon. Eri pankeilla ja rahoituslaitoksilla on erilainen hinnoittelu ja ne tekevät riskinarvion hakijasta itsenäisesti. Siten eri luotonmyöntäjät voivat tarjota samalle hakijalle lainaa hyvin erilaisilla koroilla. Käyttämällä lainanvälittäjää kilpailuttamiseen voi säästää aikaa ja vaivaa, koska lainanvälittäjä tekee kilpailutuksen puolestasi. Voit tehdä yhden hakemuksen verkossa ja saada useita tarjouksia samanaikaisesti. Hakemuksen täyttäminen ei vielä sido mihinkään ja mikäli edullisempaa lainatarjousta ei löydy, ei niihin tarvitse tarttua.

Lainojen yhdistäminen voi olla erinomainen tapa säästää lainojen hoitoon kuukausittain menevistä kustannuksista. Yhdistämisen avulla voit saada alhaisemman kuukausierän ja pienemmät korot, mikä auttaa sinua hallitsemaan talouttasi paremmin. Myös yhdistelylaina kannattaa aina kilpailuttaa, mikä on helpointa tehdä lainanvälittäjän kautta.