Sunday January 29, 2023

7 ruoan uppopaistamisen etua

Published : 25 Jan 2023, 02:48

Updated : 25 Jan 2023, 09:54

  By Gabriela Casin, InternationalSEO.agency

Uppopaistaminen on saanut huonon maineen viime vuosina, ja sitä pidetään yleisesti epäterveellisenä valmistustapana.

Negatiivinen maine ei kuitenkaan ehkä ole reilua, sillä uppopaistamisessa on myös paljon hyvää, eikä se välttämättä ole niin epäterveellistä kuin monesti luullaan - varsinkaan, jos sitä tehdään maltillisesti.

Uppopaistettu ruoka on suosittua, koska ihmiset rakastavat sen makua, rakennetta ja ulkonäköä. Se on myös nopea ja kätevä tapa valmistustapa, ja se on hyvin energiatehokas verrattuna muihin menetelmiin, kuten paistamiseen.

7 etua uppopaistamisesta

Tässä on seitsemän etua, joita tämä valmistustapa tarjoaa:

1. Nopeampi ruoanlaitto

Ruoan uppopaistaminen on yleensä nopeaa. Voit kuumentaa öljyn haluttuun lämpötilaan, upottaa ruoan siihen, ja ruoka on valmis suhteellisen lyhyessä ajassa.

Verrattuna muihin ruoanvalmistusmenetelmiin, kuten paahtamiseen ja paistamiseen, uppopaistaminen on nopeaa. Esimerkiksi kokonainen kana, jonka paistamiseen uunissa saattaisi kulua puolitoista tuntia, voidaan kypsentää rasvakeittimessä 30 minuutissa tai nopeamminkin.

Nopeus tekee tästä tekniikasta loistavan menetelmän kahviloissa ja ravintoloissa, joissa kypsennetty ruoka on saatava säännöllisesti ja nopeasti tarjolle.

2. Parempi maku

Paistamisen korkeat lämpötilat varmistavat, että ruoan maku paranee kahden prosessin ansiosta, jotka ovat:

  • Maillard -reaktio: Tämä on ei-entsymaattinen reaktio, joka tapahtuu sokerien ja proteiinien välillä niiden altistuessa korkeille lämpötiloille. Se saa aikaan joidenkin elintarvikkeiden ruskistumisen sekä muuttaa makua, rakennetta ja aromia.
  • Karamelisointi: Toinen ei-entsymaattinen rusketusreaktio, karamellisoituminen, on prosessi, jossa vapautuu haihtuvia kemikaaleja, ja jonka tuloksena syntyy tyypillinen karamellin maku.

3. Parempi ulkonäkö

Erityisen houkutteleva piirre uppopaistamisessa on kypsennysmenetelmällä syntyvät kultaiset ja tummanruskeat värisävyt. Ruskistumisprosessi on toinen Maillardin reaktion osa, ja se tekee ruoasta entistä houkuttelevamman näköistä.

Paistettu kana, perunat ja ranskalaiset hyötyvät upeasta värimuutoksista, jonka friteeraus saa aikaan. Tarvitset kuitenkin hyvän rasvakeittimen, jotta tämä prosessi onnistuisi. Muutoin uppopaistaminen voi olla terveydelle haitallista. Tästä syystä on aina parempi ostaa rasvakeitin Expondolta, jota monet kuluttajat suosivat laitteen hankinnassa.

4. Kosteus säilyy

Jotkut ruoanvalmistusmenetelmät, kuten paahtaminen, kuivattavat ruokaa, varsinkin jos sitä tehdään liikaa tai jos siitä ei tehdä oikein.

Friteerauksessa syntyy kuori, joka sulkee kosteuden ruoan sisälle. Tämä tapahtuu, kun öljyn korkea lämpötila kuivattaa ruoan pinnan. Myös päällysteiden, kuten paneroiden ja taikinan, käyttö voi auttaa pitämään ruoan kosteampana.

Rapean ulkopinnan ja murean sisäpinnan yhdistelmä antaa friteeratulle ruoalle sen rakenteellisen viehättävyyden. Esimerkiksi ranskalaisten tai donitsien koostumus on yhtä tärkeää niiden houkuttelevuuden kannalta kuin niiden maku, tuoksu ja ulkonäkö. Lihat, kuten kana, ovat miellyttävän mureita friteerattuna.

5. Energia- ja rahaystävällinen

Friteerauksen nopeus tarkoittaa, että paistaminen kestää yleensä lyhyemmän aikaa ja säästää siten energiaa.

Voit myös käyttää rasvakeittimen öljyä useita kertoja, kun taas tavallisessa paistamisessa rasva on yleensä heitettävä pois yhden käyttökerran jälkeen. Nykyaikaiset rasvakeittimet pystyvät suodattamaan pois murut ja pienemmät ruoka-ainesjätteet.

6. Helppo ja yksinkertainen

Uppopaistaminen vaatii yleensä vain vähän tai ei lainkaan valmisteluja, ja sitä pidetään todella helppona ja mutkattomana ruoanvalmistusmenetelmänä. Yleensä riittää, että odotat öljyn lämpenemistä, upotat ruoan ja odotat, että se on valmista.

Ruokaa ei tarvitse seurata tai käännellä jatkuvasti, kuten tavanomaisessa paistamisessa. Ruokaa ei myöskään tarvitse paahtaa, jotta se ei kuivuisi, kuten monesti paahtamisen yhteydessä. Uppopaistaminen on helppo ja vaivaton prosessi, jossa lämpötila ja aika ovat ainoat tärkeät muuttujat.

7. Ravinto-ongelmat voidaan minimoida

Uppopaistamiseen liittyvät terveysongelmat kohdistuvat yleensä rasvaan, joka imeytyy ruokaan kypsennysprosessin aikana.

Imeytyvän rasvan määrä voidaan kuitenkin minimoida käyttämällä korkeaa lämpötilaa. Tällöin öljyn kuumuus kypsentää ruokaa ja kuivattaa pinnan, ja kuoreen jää vain pieni määrä öljyä.