Sunday January 29, 2023

Suurimmat muutokset, kun aloitat sähköauton käytön

Published : 16 Jan 2023, 20:24

  By Kamil Kulpa, WhitePress

Photo: WhitePress.

Harkitsetko siirtymistä sähköauton käyttöön? Muutokset ovat siinä tapauksessa melkoisia. Kyseessä on kuitenkin edelleen auto. Sekä polttomoottori- että sähköautossa on yleensä neljä pyörää ja ohjauspyörä.

Monien yhtäläisyyksien lisäksi on kuitenkin paljon eroja. Esimerkkejä eroista ovat:

  • Helpompi ”tankkaus”: Ensimmäiseksi huomaat nopeasti, että ”tankkaus” on paljon helpompaa. Polttomoottoriauto on periaatteessa aina tankattava huoltoasemalla. Usein joudut odottamaan vuoroasi, etenkin kiireisinä aikoina. Sähköautoa käytettäessä kaikki tapahtuu aivan eri tavalla. Voit nimittäin hankkia latausaseman kotiin. Näin voit aina ladata akun kotona. Charge Amps -latausasemat ja Wallbox-latausasemat ovat erittäin sopivia tähän tarkoitukseen. Monien ihmisten sähköautot latautuvat heidän nukkuessaan. Käytännöllisempää ei voisi kuvitella.
  • Vähemmän melua: Toinen mainittava seikka on, että sähköautot tuottavat huomattavasti vähemmän melua. Polttomoottoriauto tuottaa paljon desibelejä. Etenkin kun kiihdytät. Jotkut ihmiset pitävät autojen äänestä, mutta useimpia äänetön sähköauto ilahduttaa. Sähköautolla ajaessasi ikään kuin leijut tienpinnalla. Kun koet tämän ensimmäistä kertaa, tunne on vertaansa vailla. Sitä on vaikea kuvailla. Se on koettava itse.
  • Ekologisempi elämäntapa: Lopuksi: elämäntavastasi tulee ekologisempi. Tämä saa varmaan automaattisesti aikaan hyvän mielen. Sen on tietenkin täysin oikeutettua. Otat tärkeän askelen kohti kestävää tulevaisuutta. Se meidän kaikkien on tehtävä ennemmin tai myöhemmin. Emme voi pitää yllä vauhtia, jolla ilmastonmuutos etenee. Siksi toteutetaan asianmukaisia toimia maailmanlaajuisesti. Pelkästään polttomoottoriauton vaihtaminen sähköautoon on hyvä askel. Päivittäiset hiilidioksidipäästöt vähenevät näin erittäin paljon.

Nyt sinulla on varmaan parempi käsitys siitä, mitä tämä tietty muutos merkitsee. Kuulostaako hyvältä? Nyt saattaa olla paras hetki ryhtyä toimeen.

Ota sähköauton valinnassa huomioon malli ja toimintamatka. Älä myöskään unohda optimaalisen latausaseman valintaa. Vasta sitten saat nopeasti hyödyn sähköauton tarjoamista eduista. Saatat kysyä itseltäsi sitten, että miksi et ottanut tätä askelta aikaisemmin. Etenkin viime vuosina yhä useammat ihmiset ovat valinneet sähköauton. Älä siksi odota kauempaa kuin on tarpeen ja ryhdy heti toimeen!