Monday June 24, 2024

Miten valita sopivat verhot kotiin?

Published : 24 Nov 2022, 20:32

Updated : 24 Nov 2022, 20:39

  By PRNEWS.IO
Photo: PRNEWS.IO.

Pimentävät verhot, rullakaihtimet vaiko ohuet ja ilmavat verhot? Verhojen valinnassa syntyy paljon kysymyksiä ja se on täysin luonnollista, sillä juuri sen oikean valinta on suuren valikoiman vuoksi hankalaa. Verhotyypin lisäksi tulee kuitenkin pohtia myös muotoilua ja värin valintaa, ja näiden kaikkien pitäisi sopia koko interiöörin kanssa yhteen. Miten sitten itselle sopivat verhot valitaan, siitä kerromme alla!

Minne valita pimentävät verhot?

Aloitamme pimentävistä verhoista – kuten tämän tyypin verhojen nimikin kertoo, ne pitävät tilan pimeänä tai hämäränä. Juuri tämän ominaisuuden vuoksi pimentävät verhot sopivat niihin tiloihin, joissa nukutaan. Ne ovat suorastaan pakolliset jokaisessa makuuhuoneessa, jossa nautitaan pitkään nukkumisesta ja jossa aamun auringonpaiste voi alkaa häiritä. Siksi suosittelemme joka tapauksessa valitsemaan tyylikkäät pimentävät verhot makuuhuoneeseen, lastenhuoneeseen sekä vierashuoneeseen. Jos kotonasi on tila, jonne aurinko paistaa liian kauan tai liian paljon, voit valita pimentävät verhot sinnekin. Tällainen saattaa jossakin tapauksessa olla kotitoimisto tai vaikkapa olohuone. Pimentävät verhot ovat myös loistava lahja isoäidille.

Verhojen, samoin kuin kalusteidenkin, valinnassa tulee lähteä ennen kaikkea käytännöllisyydestä ja sen jälkeen muotoilusta. Onneksi nykyisin kodin sisustustuotevalikoima on kuitenkin niin suuri, että aina löytää tuotteita, jotka vastaavat molempia vaatimuksia. Pimentävät verhot voivat olla joko sivuverhot tai niin leveät, että yhden verhon käyttö riittää. Monet pimentävät verhot ovat mitoiltaan ns. yleiskäyttöisiä, toisin sanoen niiden korkeus on 245 cm ja leveys 140-175 cm. Verhot tulee valita ikkunoiden leveyden ja huonekorkeuden mukaan. Samoin verhotankokin, joka sopii juuri sinun ikkunoittesi leveyteen.

Missä rullakaihdinta käytetään?

Siinä missä pimentäviä verhoja käytetään yleensä makuuhuoneissa, rullakaihtimet ovat niin yleiskäyttöiset, että niitä voi käyttää joka huoneessa, sekä itsenäisinä että myös yhdessä verhojen kanssa. Rullakaihtimen ja verhon ero on siinä, että rullakaihtimet peittävät ikkunan kokonaan, kun haluat, että aurinko ei paista sisään. Niitä voi käyttää myös samaan aikaan sivuverhojen kanssa.

Rullakaihtimia voisi ehdottomasti suosia kotitoimistohuoneessa ja kylpyhuoneessa. Kosteisiin tiloihin voi hankkia kosteudenkestävästä materiaalista valmistetut rullakaihtimet. Rullakaihtimet sopivat myös kattoikkunoille. Kuten pimentävät verhotkin, tulee myös rullakaihdin valita ikkunan mittojen mukaan. Rullakaihdinten osalta tämä on erityisen oleellista, sillä väärän mittainen rullakaihdin ei täytä tehtäväänsä.

Miten verhojen muotoilu valitaan?

Käytännöllisyyden ohella kaikki verhot, myös pimentävät verhot, ovat myös tärkeä koriste. Verhot antavat tilalle viihtyisyyttä ja pehmeyttä, ja niiden pitäisi sulautua hyvin koko tilan tyyliin. Kaikkia verhoja ja kaihtimia voi käyttää sisustuselementteinä, joilla tilaan saadaan lisää väriä, mutta myös erilaisten kuvioiden ja sävyjen tasapainottamiseen. Siksi suosittelemme tarkastelemaan kokonaiskuvaa ja löytämään sopivan värivalikoiman, joka tekee tilasta kokonaisuuden. Mikäli koko tilassa ovat käytössä lähinnä lämpimät sävyt, verhotkin voisivat olla jotain lämpimämpää sävyä, kuten lämmin beige, keltainen, lämmin valkoinen tai muu vastaava sävy. Kylmistä sävyistä suosituimpia ovat siniset, vihreät ja myös harmaat sävyt. Kun olet sisustamassa omaa kotiasi, seuraa erilaisia tarjouksia: esimerkiksi Black Friday tarjoaa aina hyviä hintoja. Menestystä sisustamiseen!