Friday December 09, 2022

Treffipalstat seuranhakuun - ajanhukkaa vai ei?

Published : 25 Jul 2022, 13:58

Updated : 25 Jul 2022, 14:08

  By EMTIR MARKETING OÜ

Photo: Pixabay

Aiemmin rakkautta etsittiin baareista ja lehtien ilmoituspalstoilta, mutta nykyään iso osa rakkauden tai ainakin seuranhausta painottuu nettiin. Ovatko treffipalstat sen arvoisia, että niitä kannattaisi käyttää? Vai ovatko ne pelkästään ajanhukkaa? Mikä on paras treffipalsta ja löytääkö sieltä oikeasti seuraa?

Mikä tekee treffipalstoista niin suosittuja?

Ihmiset ovat luonteeltaan sosiaalisia eläimiä ja haluavat lähes aina jonkinlaista seuraa. Suuri osa haluaa pariutua toisen ihmisen kanssa ja se onkin täysin luontevaa. Joidenkin, ei tieteellisten tutkimusten mukaan yli 50 prosenttia Pohjoismaissa asuvista sinkuista käyttää erilaisia netin treffipalstoja ja seuranhakupalstat ovatkin luontevasti rantautuneet osaksi ihmisten elämää.

Treffit netissä ovatkin hyvä tapa tutustua toiseen ihmiseen. Se, kuinka suuri osa ihmisistä päätyy parisuhteeseen netin kautta, vaihtelee jonkin verran maittain ja ikäluokittain. Esimerkiksi Yhdysvalloissa jopa joka kolmas parisuhde alkaa treffipalstojen kautta, mutta yllätykseksi yli 50-vuotiaiden keskuudessa se on tällä hetkellä kaikista yleisin keino parisuhteen aloittamiseen.

Yksi iso syy treffailuun netissä on sen ajattomuus tai ainakin ajallinen joustavuus nykyisessä, hyvin hektisessä yhteiskunnassa, jossa esimerkiksi tehdään pitkää päivää tai tehdään töitä sellaisina aikoina, ettei vapaa-aika sijoitu muiden kanssa tutustumisen kannalta otollisesti.

Voiko treffipalveluihin luottaa?

Vastaus kysymykseen on vähän kaksijakoinen. Kyllä ja ei. Suuri osa sivustoista itsessään on täysin luotettavia, mutta ihmiset sivustoilla voivat olla epäluotettavia. Sivustoilla ollessaan kannattaa pitää pää kylmänä ja miettiä että kaikki ei välttämättä ole sitä, miltä näyttää.

Treffipalstoilla, kuten muillakin sosiaalisen median sivustoilla on liikkeellä erilaisia huijareita, sekä rahaa kerjääviä yksilöitä. Kannattaa siis pitää mielessä, että kaikki ei välttämättä ole sitä, miltä näyttää. Turvallisuuden lisäämiseksi kannattaa myös muistaa lukea sivustojen itsensä tarjoamat turvallisuusohjeet ja vinkit, sekä mieluiten ottaa käyttöön sellainen palveluntarjoaja, joka varmistaa profiilien ja käyttäjien aitoudet, jotta huijarit eivät pääsisi niin helposti yllättämään.

Muista siis ettet anna arkaluontoisia tietoja itsestäsi, tai varsinkaan rahaa kellekään. Näin säästyt monelta harmilta etukäteen. Materian ja rahan etsijöiden lisäksi treffipalstoille pesiytyy jo parisuhteessa olevia ihmisiä, jotka ovat sivustoilla joko pettämistä tai avoimen suhteen sallimaa seksinhakua varten. Heille tosiasiassa on omat, juuri tähän tarkoitukseen olevia sivustoja, eikä siis mielellään sellaista seuraa hakevien pitäisi muita sivustoja käyttää.

Treffipalstojen maksullisuus

On olemassa sekä ilmaisia, että rahaa maksavia treffipalveluita. Miksi osa on ilmaisia, kun taas osa maksaa ja jotkut jopa paljonkin? Treffipalstojen ihmeellisessä maailmassa on tarjolla vaihtoehtoja käytännössä aivan kaikenlaiseen seuranhakuun. On alkaen ihan ”normaalista” parisuhteen hakemisesta ihan rankempaan, pettämiseen tai siihen rinnastettavaan toimintaan perustuvia sivustoja.

Varsinkin ilmaiset sivustot perustuvat yleensä mainonnalle ja sitä myötä usein myös olemattomalle moderoinnille, sillä jollainhan se kannattavuus on varmistettava. Ilmaiset sivustot ovatkin käytännössä näennäisesti ilmaisia, mutta esimerkiksi tietoturva voi olla olematonta tai jopa käyttäjien tietoja voidaan myydä mainostajille, jolloin käyttäjät siis myyvät yksityisyytensä palvelua vastaan.

Maksulliset palvelut, joita ei ylläpidetä myymällä palveluun mainoksia, kuten esimerkiksi Eliittikumppani taas usein tarkastavat käyttäjiensä profiilit manuaalisesti, jonka ansiosta vain harvoin häiriköt tai epärehelliset käyttäjät pääsevät sivustolle asti. Jos kuitenkin sivustolle asti pääsee sellaisia ihmisiä, heitä voidaan nopeasti moderoida valvojien toimesta ja poistaa tarvittaessa palvelusta. Myös maksullisuus itsessään on suurempi kynnys liittyä sellaisten palveluiden käyttäjäksi, joten liittyvät ihmiset ovat todennäköisemmin tosissaan liikkeellä.

Maksulliset palvelut ovatkin siis todennäköisemmin rakennettu turvallisemmiksi ja niiden parissa työskentelee enemmän henkilökuntaa. Kuitenkin maksullisuus yleensä tuo myös resursseja palvelun kehittämiseen, joka näkyy sivuston parempana laatuna ja käytettävyytenä verrattuna ilmaisiin sivustoihin verrattuna. Suosittelemmekin mieluummin maksullisten sivustojen kokeilemista, sillä niiden laatu ja turvallisuus ovat yleisesti mainosrahoitteisia versioita parempaa.

Parhaimmat treffipalstat suomalaisille

Suomalaiset ovat hyvin ottaneet omakseen erilaiset treffipalstat ja seuranhakupalvelut. Niiden suosio kasvaakin tasaiseen tahtiin ja miksipä ei, onhan lähes kaikki muukin sosiaalinen tutustuminen siirtynyt nettiin. Suomalaiset ovat sekä ottaneet ulkomaisia sivustoja omakseen, että perustaneet kotimaisia versioita suomalaisille käyttäjille.

Suomalaisten maun tunteekin parhaiten suomalainen itse ja kotimaiset sivustot vetävät hyvin suomalaisia käyttäjiä puoleensa. Olemme testanneet parhaimmat treffipalstat ja sivustot suomalaisille käyttäjille ja löydät tekemämme vertailun täältä.

Varsinkin uusille, vasta seuranhakua aloitteleville sinkuille on suositeltavaa kokeilla sellaisia sivustoja, joita muutkin jo ahkerasti käyttävät. Näin pääset paremmin kärryille deittailun ihmeellisestä maailmasta ja todennäköisemmin tapaat itseäsi kiinnostavia kumppaniehdokkaita. Valitse kuitenkin sellainen sivusto, joka vastaa eniten tarpeitasi.

Näin saat eniten irti treffipalstoista

Parhaimmat seuranhakupalstat ovat hyvänä tukena kumppanin löytämisessä. Treffipalstat ei itsessään tuo parisuhdetta tai oikeaa kumppania, vaan se toimii työkaluna, apuna etsinnässä. Voit kuitenkin nostaa mahdollisuuksiasi sen oikean löytämiseen käyttämällä näitä palveluita tehokkaammin. Tässä muutama vinkki, joiden avulla mahdollisuutesi nousevat.

Profiilikuva on ensikosketus sinuun

Usein itsensä tietävänä ja tuntevana ei tule ajatelleeksi kuinka paljon oma profiilikuva vaikuttaa muiden ihmisten mielipiteisiin profiiliasi katsoessa. Kuvattomat profiilit usein karsiutuvat nopeasti muilta käyttäjiltä, kuten ehkä varmaan myös itseltäsikin. Kannattaakin panostaa profiilikuvaan ja pyrkiä näin nostamaan omia mahdollisuuksia muiden silmissä.

Panosta siis tällä tavalla:

  • Ota itsestäsi selkeä kuva hyvällä kuvanlaadulla
  • Käytä tuoretta kuvaa, joka ilmaisee millainen olet nyt
  • Älä käytä vessaselfieitä
  • Näytä kasvosi ilman aurinkolaseja tai muita peittäviä elementtejä, kuten hattuja
  • Älä mieluiten käytä lomakuvia, vaan esimerkiksi harrastusta esitteleviä kuvia
  • Jos mahdollista, käytä jonkun toisen sinusta ottamaa kuvaa

Panosta profiiliin ja esittelytekstiin kunnolla

Kuvan jälkeen itse profiilin teksti on suuressa roolissa kertomassa sinusta toisille käyttäjille. Itse kirjoitettu teksti, joka kuvastaa sinua todellisena, sellaisena kuin olet, on paras teksti mitä voit laittaa. Älä siis missään tapauksessa jätä tekstin paikkaa tyhjäksi, sillä tekstittömät profiilit usein vain skipataan alta pois. Teksti onkin syytä kirjoittaa kuntoon jo alkuvaiheessa, sillä usein uusimmat profiilit esitellään muille käyttäjille jossain kohtaa sivustoa.

Tekstin kannattaa olla kirjoitettu pienellä positiivisella vivahteella, pitäen sävy positiivisuuden puolella. Jäykkä tai negatiivinen teksti saa aikaan vain reaktion matkan jatkamiselle seuraavia profiileja kohden. Pelkällä asioiden ”kauppalistamaisella” luettelolla tuskin kiinnität kenenkään huomiota.

Muista että tekstin tarkoitus on houkutella muut pitämään sinusta, sillä että kerrot millainen olet ja, millaista seuraa olet etsimässä. Kerro siis näistä asioista avoimesti, jättäen pienen mahdollisuuden keskustelun aloittamiselle, lisää kysyen.

Ole aloitteellinen ja laita muille viestiä

Toisiin ihmisiin tutustuminen ei tapahdu itsestään, vaan tarvitaan keskustelun aloitus. Jonkun se on tehtävä ja miksipä et tekisi sitä, jos törmäät ihmiseen, josta pidät? Parannat mahdollisuuksiasi huimasti laittamalla oma-aloitteisesti viestiä ihmisille, aloittaen mahdollisesti jopa pidemmänkin seikkailun.

Viestien lisäksi aloitteita kannattaa tehdä esimerkiksi tapaamisen tai kahville pyytämisen suhteen. Oma-aloitteisuutta ja aloitteiden tekoa arvostetaan paljon, joten niiden tekeminen kannattaa. Jos kumpikin osapuoli vain odottaisi toisen aloitetta, ei kauhean moni parisuhde olisi saanut alkuaan.

Tutki siis profiileja mielenkiinnolla, sillä ihmiset ja heidän tyyppinsä vaihtelevat huomattavasti. Kun törmäät mielenkiintoisiin profiileihin ja kuvauksiin, laita heille rohkeasti viestiä, äläkä vain jää odottamaan.

Muista olla henkilökohtainen ja erottua joukosta. Kysy kysymyksiä, jotta pitäisit keskustelua yllä. Laittamalla pelkästään geneerisesti samanlaisia viestejä muiden kanssa, kuten ”Moi” tai ”Moi, mitä kuuluu?” Et herätä mielenkiintoa tällä tavalla, joten yritä erottautua muista.

Varaa aikaa oikean ihmissuhteen löytämiseen

Vaikka joskus treffipalstojen tarjonta voikin nopeasti johtaa parisuhteeseen, yleisimmin se ei sitä ole. Oikeanlaiseen henkilöön törmäämiseen menee usein pidemmän aikaa, joka kannattaa muistaa pitää mielessä. Tästä syystä muista pysyä avoimella mielellä mukana ja vaikka kohtaisitkin epäonnistumisia, anna palvelulle mahdollisuus.

Voit myös vaihtaa palvelua toiseen, sillä sekin voi vaikuttaa lopputulokseen positiivisesti. Eri palvelut tarjoavat erilaista tapaa seuran hakemiseen, joten myös erilaiset ihmiset rekisteröityvät niihin. Voitkin löytää sinulle paremmin sopivaa seuraa toisesta paikasta.