Saturday June 25, 2022

Näillä vinkeillä teet kodista itsesi näköisen

Published : 23 May 2022, 14:02

Updated : 23 May 2022, 14:05

  By Mercury Ads FZE

Sponsored Photo: Mercury Ads FZE.

Oman kämpän sisustaminen ja kalusteiden valitseminen voi olla monelle vaikeaa. Jos palkkaat tai pyydät sisustukseen ammattilaisen apua, nousee hinta todennäköisesti pilviin hyvin nopeasti. Kuitenkin ennen kaikkea vuokra-asunnon kanssa harva tahtoo tehdä valtavia sijoituksia. Samaan hengenvetoon täytyy kuitenkin sanoa, että oman kodin muokkaaminen itsensä näköiseksi ja samalla käyttötarkoituksen mukaiseksi on todella tärkeä asia. Seuraavassa muutamia helppoja vinkkejä, joiden avulla kotiinsa löytää mukavan ilmeen pienelläkin budjetilla.

Olohuoneen sydämessä Yhä useamman kodin keskiössä on oma pieni elokuvateatteri. Suoratoistopalvelut ovat tulleet suoraan älytelevisioihin ja tämän muutoksen myötä ihmiset taas 2000-luvun alun tapaan panostavat erilaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja laadukkaisiin ruutuihin. Vähintään yhtä tärkeä asia on myös valita miellyttävät mediakalusteet.

Yleisesti ottaen televisio on suuremman osan päivästä kiinni kuin auki. On siis yllättävänkin tärkeää, että mediakalusteet näyttävät hyvältä. Tämä yksikkö on olohuoneen sydän. Panostamalla tähän yksityiskohtaan saa paljon aikaan huoneen ilmettä ajatellen. Mediakalusteiden väriä voi esimerkiksi puntaroida seinien ja jo olemassa olevan sohvan ja sohvapöydän mukaan. Yleensä värivalinta ei juuri vaikuta hintaan. Kalusteiden tilaaminen netistä on oivallinen vaihtoehto, sillä näin sinun ei tarvitse tyytyä siihen kotikaupungin liikkeen viimeiseen jäljellä olevaan tv-tasoon.

Toinen tärkeä piirre mediakalusteiden kanssa on tietenkin käytännöllisyys. Tv-tason tulee olla sopivan kokoinen television koon ja huoneen mukaisesti. Yksikköön täytyy myös pystyä sisällyttämään erilaiset kaiuttimet ja tallennuslaitteet omista tarpeista riippuen. On tietenkin makuasia kuinka esillä elektroniikan tahtoo kodissaan olevan. Satoja erilaisia ratkaisuja voi vertailla helposti netissä.

Voisiko keittiöstä saada viihtyisän pienellä sijoituksella? Keittiössä voidaan nähdä isossa kuvassa aina kaksi osaa. Kun puhutaan työtasoista, keittiön kiinteistä osista ja suurista sähkölaitteista, puhutaan myös suurista summista. Usein vuokralaisella ei ole näiden kanssa juuri sananvaltaa. Mutta keittiön toisen palasen kanssa jokainen pääsee oikeuksiinsa. Tässä on tietenkin kyse keittiökalusteista, joihin yleensä luetaan ruokapöytä ja ruokatuolit.

Kun oman asunnon kiinteät palaset ovat paikallaan tai vuokra-asunnossa valmiina, on aika suunnitella oman keittiön ilmettä. Pienillä asioilla voi saada keittiöstä todella paljon miellyttävämmän. Tärkeitä asioita mietittäväksi ovat ruokapöydän koko, materiaali, väri ja muoto. Käyttötarkoitus määrittää tietenkin sen, minkä kokoisen pöydän ja montako tuolia tarvitset. Materiaalin, värin ja muodon kanssa kädet ovat kuitenkin yleensä vapaat. Pöydän ja tuolien tulisi väritykseltään tukea keittiön yleistä teemaa, mutta kaiken ei toki tarvitse olla identtistä. Materiaalien valitseminen on myös osa sinun identiteettiäsi. Tahdotko luoda lämmintä tunnelmaa aidolla puulla vai suurta kontrastia mustalla ja valkoiselle metallilla?

Ruokatuolien kanssa ei pidä tietenkään unohtaa mukavuutta ja käyttötarkoitusta. Jos asut yksin etkä järjestä suuria juhlia kotonasi, ei mikään sääntö velvoita sinua rakentamaan kuuden hengen ruokailuryhmää. Voit saada tilasta paljon enemmän irti virittämällä siihen kauniin kahden tuolin setin tai vaikkapa baaritiskin saarekkeen jatkeeksi. Pienillä valinnoilla sinä teet kodista juuri itsesi näköisen.