Friday April 26, 2024

Suojaa yksityisyytesi internetissä VPN:n avulla

Published : 27 Jan 2022, 11:45

  By Ecartic SEO Team.
Sponsored Photo by Ecartic SEO Team.

Tämän päivän agendana on VPN-verkko. Nykyajan suurimmat riskit piilevät netissä, ei niinkään kadulla kävellessä. Tulet saamaan tietoa VPN-yhteydestä, palveluista, hinnoista sekä VPN:n ominaisuuksista. Jos haluat suojella yksityisyyttäsi verkossa, kannattaa tämä artikkeli lukaista läpi.

Mitä VPN tarkoittaa?

VPN tulee termistä Virtual Private Network. Suomeksi se tarkoittaa virtuaalista erillisverkkoa, jonka tehtävänä on tarjota salattu verkkoyhteys. Yksinkertaisesti VPN-yhteys luo salatun tunnelin, jossa käyttäjän verkkoliikenne tapahtuu. Kukaan ulkopuolinen ei voi seurata tai kalastella käyttäjän tietoja - koska “tunneli” on täysin salainen.

Nykyaikana verkossa on liian paljon uteliaita ihmisiä. Hakkerit, valtiot, mainostajat sekä isot yritykset haluavat kaapata henkilötietosi. Niitä ei välttämättä käytetä väärin, mutta sinun tiedoilla tehdään rahaa - kun ne myydään eteenpäin. Esimerkiksi kohdennetut mainokset ovat sitä, että sivuhistoria on myyty mainostajille.

Oletko koskaan miettinyt, miksi saat autoliikkeen mainoksia juuri kun olet käynyt selaamassa Nettiautossa käytettyä kesäautoa? Näissä tilanteissa tietosi on myyty eteenpäin. Jos haluat estää vakoilemisen, käytä VPN-yhteyttä. Kerromme kohta, kuinka se toimii käytännössä.

Ilmainen VPN vs. maksullinen palvelu

VPN:n tärkein tehtävä on suojella käyttäjän yksityisyyttä. Se tarkoittaa verkon selaamista anonyymisti. Maksulliset VPN-palvelut toteuttavat tämän toiveen. Parhaat palvelu eivät pidä kirjaa käyttäjien toiminnasta. Tämä takaa 100% yksityisyyden. Ainoat kerättävät tiedot ovat sähköposti sekä maksutiedot, jotta palvelun käyttämisestä voidaan suorittaa maksu.

Ilmaisia VPN-palveluita on runsaasti. Miten luulette näiden palveluiden tienaavan? Vai ovatko he oikeita hyväntekijöitä? Ikävä tosiasia on, ettei ilmaisia lounaita ole. Ilmaiset VPN:t myyvät tietosi eteenpäin - näin firma saa rahaa. Olet anonyymi verkossa, mutta et itse palvelussa. Koko VPN-yhteyden pointti menee pieleen.

Hyvän VPN-palvelun ominaisuudet

Kerromme seuraavaksi muutamia ominaisuuksia, joita maksulliset VPN-palvelut yleensä tarjoavat. Painotamme, ettei ilmaiset VPN palvelut voi kilpailla maksullisia vastaan ominaisuuksien osalta.

VPN:n tärkeimmät ominaisuudet:

  • Kill Switch: Kill Switch, eli “tappokytkin” on VPN:n yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Jos suojattu yhteys katkeaa, Kill Switch sulkee nettiyhteyden kokonaan. Näin tietosi ovat aina turvattuna, myös haasteellisen verkon alueella.

  • Ei lokitietoja: Parhaat VPN-palvelut eivät seuraa käyttäjän toimintaa. Kun äsken kerroimme, ilmaiset palvelut niin tekevät. Voit selata internetiä rauhassa, sillä kukaan ei tule seuraamaan sinua. Huomioitavaa on, että edes kaikki maksulliset VPN:t eivät toimi tällä tavalla - joten ole tarkkana.
  • Monta eri laitetta: VPN:n käyttäminen tulisi olla mahdollista monella eri laitteella, vain yhdellä tilauksella. Voit suojata yhteyden tietokoneelle, puhelimelle sekä tabletille. Tai koko perheen älypuhelimet voi laittaa yhden tilauksen alle. Yleensä jopa viisi (5) laitetta voi suojata yhdellä tilauksella.
  • Paljon palvelimia: Palvelin, eli “serveri” on paikka, johon suojattu verkkoyhteys muodostetaan. Yleensä palvelimia on yli 500, kymmenissä eri maissa. Yhdellä napin painalluksella virtuaalisen sijainnin voi muuttaa vaikka Ruotsiin tai Espanjaan. Tällä tavalla oman toiminnan salaaminen on entistäkin varmempaa.
  • Edullinen hinta: Parhaat VPN:t ovat maksullisia, mutta ne eivät vie käyttäjää perikatoon. Yksittäisen kuukauden hinta maksaa 5 - 10 euroa. Jos kerralla tekee esimerkiksi vuoden sopimuksen, voi hintaa tulla vain 2 - 4 euroa kuukaudelle. Se on pieni hinta omasta turvallisuudesta.

On olemassa muutamia VPN-palveluita, jotka tarjoavat kaikki edellä mainitut ominaisuudet. Yksi niistä on arvostettu BlufVPN. Ota parhaat BlufVPN ominaisuudet käyttöön suojataksesi yksityisyytesi.

VPN-verkon hyödyt

VPN:n käyttämisestä on paljon hyötyjä. Luonnollisesti yksityisyyden turvaaminen on tärkein, mutta suojatusta yhteydestä on muitakin etuuksia. Oletko ahkera matkailija? Tai onko sinulla käytössä joku suoratoistopalvelu? Rakastatko penkkiurheilua? Jos vastasit kyllä, jatka lukemista seuraaviin osioihin.

Dynaaminen hinnoittelu poistuu

Verkkokaupoissa hinnat voivat muuttua käyttäjän maan perusteella. Etenkin hotellien sekä lentolippujen hinnat ovat dynaamisia. Sama pätee myös konsertteihin. Käytännössä se tarkoittaa, että suomalaisille on eri hinnat kuin saksalaisille. Tunnetusti Suomi on rikas ja hyvinvoiva maa - joten hinnat ovat sieltä korkeimmasta päästä.

VPN:n avulla voit muuttaa IP-osoitettasi. Kun osoitteen muuttaa toiseen maahan, voi lentolippujen hinnat pudota merkittävästi. Voit vapaasti kokeilla vaikka 20 eri maan palvelinta - näin löydät halvimmat hinnat verkosta 100% varmuudella.

Suoratoistopalvelut ilman rajoituksia

Lähes jokaisella meillä on käytössä joku suoratoistopalvelu. Yleisimmät ovat Netflix, HBO sekä Discovery plus. Tiesitkö, että Suomessa näytetään eri sarjat kuin jenkeissä? Se on väärin, jos palvelusta on maksanut. Niin kuitenkin tapahtuu kaikissa palveluissa. Et pääse käsiksi kaikkiin elokuviin ja sarjoihin, vain asuinmaasi takia.

Rajoitukset voi kiertää VPN-yhteyden avulla. Voit muuttaa sijaintisi Yhdysvaltoihin, niin näet kaikki sarjat ensimmäisten joukossa. Sama pätee myös urheilun suoratoistoon. Et tarvitse kallista kanavapakettia - muuta virtuaalinen sijainti vain toiseen maahan.

Kannattaako VPN-yhteyttä käyttää?

Vuonna 2022 VPN-yhteys tulisi olla kaikilla ihmisillä - tietokoneella sekä älylaitteella. Se on ainoa tapa suojautua hakkereita ja muita nuuskijoita vastaan. Parhaat VPN-palvelut eivät maksa kuukaudessa kahvipakettia enempää. Se on pieni hinta omasta turvallisuudesta, ja salatusta internetin käyttämisestä.

Meidän mielestämme VPN:ää kannattaa käyttää. Esimerkiksi älypuhelin on täynnä kaikkea henkilökohtaisia tietoja - kuten kuvia, nimiä, pankin sovelluksia, yksityisiä keskusteluja ja niin edelleen. Et varmasti halua luovuttaa näitä tietoja kolmansille osapuolille. Sen voi estää vain VPN-yhteyden avulla.