Monday May 23, 2022

Mitä tulee ottaa huomioon astianpesukoneen valinnassa?

Published : 14 Dec 2021, 16:59

Updated : 14 Dec 2021, 17:05

  By Bazoom Group

Sponsored Photo by Bazoom Group.

Astianpesukoneen käyttö antaa aikaa muihin askareisiin. Sen lisäksi kyseessä on ympäristöystävällinen kodinkone, joka säästää paljon vettä astioiden käsinpesuun verrattuna. Joidenkin laskelmien mukaan astianpesukoneen käyttö voi säästää vuodessa jopa 23 päivää aikaasi. Siksi astianpesukoneesta on tullut yksi tärkeimmistä apulaisista kotona eikä sen hyödyistä tarvitse puhua niin paljon kuin siitä, miten valita sopiva laite.

Aloita kapasiteetista

Perinteisen astianpesukoneen leveys on 45 tai 60 cm. Koon valinnan tulisi perustua siihen, miten suuri perhe on ja miten paljon pestäviä astioita kertyy. Tärkeää on, että astianpesukoneen kapasiteetti vastaa todellista tarvetta. 60 cm leveä astianpesukone sopii suurelle perheelle, sillä siihen pitäisi mahtua noin 15 settiä astioita. 45 cm leveät astianpesukoneet ovat kapeampia ja sopivat pienemmälle perheelle. Tällaiseen pesukoneeseen mahtuu noin 10 settiä astioita.

Koneen leveyden lisäksi on katsottava myös sen sisään: se, kuinka paljon astioita sinne mahtuu, riippuu myös siitä, miten erilaiset ritilät on sijoitettu koneeseen ja miten niitä voidaan siirtää. Suosi aina joustavia ratkaisuja, jotta ritilöiden sijoittelua voidaan tarvittaessa muuttaa.

Erilaiset pesuohjelmat

Tutki huolellisesti, minkälaisia toimintoja astianpesukoneessa on. Kannattaa ehdottomasti suosia konetta, jossa on olemassa erillinen ekopesuohjelma ja toiminnot erityyppisille astioille sekä erilaisen lian poistamiseen. Erittäin tärkeä lisätoiminto on ajastus, jolla voidaan ajastaa kodinkoneen käynnistymisaika.

Zeoliittikuivaus on tärkeä niille, jotka haluavat, että astiat ovat kuivat pesun jälkeen. Kyseinen toiminto takaa jokaisen pesukerran jälkeen täysin kuivat astiat, jotka voidaan ottaa heti käyttöön.

Integroitava vai tavallinen astianpesukone?

Haluatko, että astianpesukoneesi on osa keittiökalusteita vai haluatko mieluummin erillisen kodinkoneen? Astianpesukoneita on erilaisia: niitä, jotka on tarkoitettu kalusteiden sisään integroitavaksi; niitä, jotka sopivat asennettavaksi kaikkialle, sekä niitä, jotka on tarkoitettu sijoitettavaksi pöydälle tai jollekin muulle pinnalle. Viimeksi mainitut ovat pieniä ja sopivat esimerkiksi kesämökille tai vierasasuntoon.

Erillisen astianpesukoneen voi asentaa mihin tahansa, mihin se vain mahtuu. On kuitenkin otettava huomioon, että kodinkoneiden väliin voisi jäädä muutama sentti samoin kuin astianpesukoneen ja seinän väliin, jotta kaikki letkut mahtuvat.

Integroitava astianpesukone on valittava juuri niissä mitoissa, jotka mahtuvat keittiökalusteiden yhteyteen. Siinä sinua auttaa keittiökalusteita myyvä yritys.

Energiatehokkuus ja melutaso

Suosi aina kodinkonetta, joka on energiaa ja ympäristöä säästävä. Siinä sinua auttaa energiamerkintä: varmista, ettei se ole matalampi kuin A-luokan merkintä. Mitä energiatehokkaampi kodinkone on, sitä pienempi on todennäköisesti myös sen melutaso. Onneksi uusien laitteiden kanssa ei tarvitse pelätä, että ne pitäisivät kovaa meteliä käynnissä ollessaan. Matalan melutason koneet tekevät 39 dB ääntä, äänekkäämpien koneiden melutaso ulottuu enintään 50 dB.