Monday May 23, 2022

Neljä osa-aluetta, jotka kannattaa ottaa huomioon uutta suihkua hankittaessa

Published : 18 Oct 2021, 20:12

Updated : 19 Oct 2021, 02:45

  Sponsored Content

Sponsored Photo.

Monissa kylpyhuoneissa suihku hallitsee tyypillisesti kokonsa vuoksi kylpyhuoneen yleisilmettä. Ellei sinulla ole kylpyammetta, vaikuttaa juurikin suihkun ulkonäkö suuresti muuhun kylpyhuoneeseen. Samasta syystä uusi suihku voi monellakin tapaa saada koko kylpyhuoneen tuntumaan uudelta.

Uuden suihkun hankkiminen voi tuntua houkuttelevalta ajatukselta. Se on melko helppo tehtävä, jos tietää, mistä lähteä liikkeelle. Jotta se olisi helpompaa ja jotta saisit uudesta suihkusta irti kaiken haluamasi, esittelemme seuraavaksi neljä seikkaa, jotka sinun tulisi ottaa huomioon uutta suihkua hankkiessasi.

1 – Kalusteet

Suihkukalusteet on todella tärkeää saada paikoilleen. Loppujen lopuksi kyse on itse suihkusta, joten sillä on tietenkin suuri merkitys yleisvaikutelman kannalta. On olemassa myös joitakin hyviä nyrkkisääntöjä, jotka on hyvä tietää kalusteista puhuttaessa.

Heti alkuun on todettava, että voit aivan hyvin valita jotain muutakin kuin klassisen krominharmaan valaisimen. Sekin on toki täysin OK, mutta pidä mielessä, että markkinoilla on runsaasti valinnanvaraa, jos et satu olemaan “kromityyppiä".

Erityisesti messinkiset, mutta myös mattamustat valaisimet ovat viime vuosina saavuttaneet suuren suosion. On hyvä kuitenkin huomioida, että suihkukalusteita vaihdettaessa on usein myös muut kalusteet kuten pesuallas vaihdettava. Kalusteiden tulee olla samansävyisiä sekavalta kokonaisuudelta välttymiseksi.

2 – Lattiakaivo

Myös lattiakaivon osalta voit valita jotain aivan muuta kuin klassisen vaihtoehdon. Tässä tapauksessa klassinen valinta olisi tyypillisesti neliön muotoinen ja keskitetty lattiakaivo. Tämäkin on täysin OK, mutta muista, että on olemassa jännittävämpiäkin vaihtoehtoja.

Tällainen voi olla esimerkiksi minimalistinen lattiakaivo, kuten linjalattiakaivo. Linjalattiakaivo on pitkänmallinen lattiakaivo, joka kulkee suoraan, yleensä yhtä seinää pitkin. Tämä antaa suihkulle tyylikkään, modernin ja eksklusiivisen ilmeen.

Jos haluat laittaa kaiken peliin, voit valita valaisimeen sopivan lattiakaivon. Varsinkin jos kalusteesi ovat väritykseltään erikoisempia, voi yhteensopiva linjalattiakaivo näyttää todella hyvältä. Se antaa viimeisen silauksen tuoden suihkulle yhtenäisemmän ilmeen.

3 – Verho tai suihkuseinä

Vuosikausien ajan suihkua on tyypillisesti ympäröinyt suihkuverho, mutta näin ei enää välttämättä ole. Suihkukaapit ja suihkuovet ovat tulleet muotiin, ja tätä vaihtoehtoa kannattaakin harkita uutta suihkua mietittäessä.

Verho voi toisinaan olla tilan puutteen vuoksi ainoa vaihtoehto. Se onkin kaikessa yksinkertaisuudessaan pienempi ja hyvin tilaa säästävä ratkaisu. Jos tilaa on rajoitetusti, valitse vaalea verho, jotta se ei myöskään tunnu liian suurelta.

Suihkuseinien ja -ovien etuna on se, että ne ovat yleensä lasisia, jolloin ne suojaavat suihkua viemättä kuitenkaan tilaa. Lisäksi monet niistä on valmistettu erittäin helppohoitoisista materiaaleista, joten sinun ei tarvitse huolehtia liikaa kunnossapidosta.

4 – Laatat tai ilman laattoja

Useimmissa suihkuissa on tyypillisesti laatoitettu lattia, mutta viime vuosina myös seinälaatat ovat tulleet uudelleen muotiin. 70-lukua henkivän retroaallon iskiessä monenlaiset laatat kylpyhuoneissa ovat tehneet paluun.

Lisäksi se on tyylikäs keino tuoda kylpyhuoneeseen raikkaita värejä sekä erottaa suihku visuaalisesti muusta tilasta, varsinkin jos suihkuseinää ei ole. Voit valita laatat ainoastaan suihkuun tai lisätä laattoja muualle, mieluiten eri värisävyissä kuin muualla kylpyhuoneessa.

Toinen tärkeä asia pitää mielessä laattojen suhteen liittyy jälleen kalusteisiin. Jos sinulla on kiiltäviä kalusteita, kannattaa silloin käyttää mattapintaisia laattoja. Jos sinulla sen sijaan on mattapintaisia kalusteita, on silloin suositeltavaa käyttää kiiltäviä laattoja. Näin varmistat niiden sopivan yhteen ainakin kohtuullisen hyvin ja osoitat uuden suihkusi yksityiskohtien olevan kunnossa.